Inloggen

De Wereldwijzer, Leiden 071-5314950

preview
Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief

2022-2023

Agenda

Vanaf 12 september: kennismakingsgesprekken

12 en 13 september: directie, teamleiders en IBers afwezig/trainigsdagen

30 september: 3 oktober viering

3 en 4 oktober: kinderen vrij

Openingsweek

Wat een gezellige openingsweek hebben we beleefd. Maandag de feestelijke opening met de wethouder, dat was een mooi feestje. Ook de vossenjacht was een succes. Dank aan alle ouders, en grootouders die hebben geholpen!

 

Inline image

 

Inline image

 

Inline image

 

In alle groepen is er geleerd en samengewerkt rond het land van de groep. Groepen door elkaar, de tour de france in de gang, je naam in het Japans, maskers, kunstwerken en muurkranten. Zomaar een greep uit wat ik heb ik gezien. Vanmiddag kunnen alle ouders het werk bewonderen en verschillende lekkerijen proeven. Vergeet u uw ticket niet? 

 

Ik wens iedereen een fijn weekend.

 

Evi van der Meer

 

 

 

 

Meester Dickie

Mijn naam is Dickie Romero Fuster. Ik ben 23 jaar en ik ben afgelopen zomer afgestudeerd aan de PABO. Naast de PABO heb ik ook bewegingsonderwijs afgerond, hierdoor ben ik op dinsdag te vinden in de gymzaal. De andere dagen ben ik de leerkracht van groep 5B. Naast werken ben ik graag te vinden op het voetbalveld. Ik ben mijn hele leven al sportief en dit breng ik graag mee naar de klas en op het schoolplein.  

 

Groetjes,

 

Dickie

 

Inline image

Overblijf

Na 3 weken merken we dat het tijdens de overblijf rustig en goed verloopt. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat, dit wordt goed opgepakt door de medewerkers van Boter Kaas en Overblijf. Samen met hen overleggen we regelmatig wat er nog aangepast kan worden. We merken dat de meeste kinderen op school blijven en dat is fijn. Goed voor de rust en het samen spelen.

 

De kinderen die niet naar de overblijf gaan, kunnen pas 2 minuten voor de aanvang van de lessen weer het plein op. We laten het hek tot die tijd dicht. Wilt u zorgen dat uw kind niet te vroeg terug op school is?

 

Zoals vorig jaar in de nieuwsbrief is aangegeven, vragen wij alle ouders een bijdrage van €100,- per kind voor de overblijf. Omdat wij zijn overgestapt naar een nieuwe bank, moet het betalen via Mollie nog ingeregeld worden. Zodra dit is gebeurd, ontvangt u een betalingsverzoek. Wanneer uw kind niet de hele week overblijft kunt een deel van de kosten betalen. 

 

Ik wil u er op wijzen dat de bijdrage vrijwillig is. Wij hopen natuurlijk dat veel ouders de bijdrage voldoen zodat wij niet teveel onderwijsmiddelen hoeven in te zetten. Ook dat is: leren doen we samen!

 

Magneetje voor planbord kind | Buiten spelen

Drukte op onderbouwplein

We merken allemaal dat het een behoorlijk drukte is op het plein waar de groepen 1-2-3-5 naar binnen en buiten gaan. In de onderbouw is hier over nagedacht. Vanaf maandag doen we het bij het ophalen als volgt:

  • De ouders van de kleutergroepen wachten vanaf 14.45 op het plein ter hoogte van de schuur en klimrekken.
  • Niet bij de zandbak, daar verzamelen de kinderen die naar de BSO gaan.
  • De ouders houden afstand zodat de leerkrachten overzicht hebben over welke ouders er zijn om een kind op te halen.
  • De groepen staan op een vaste plek. 
  • De ouders van groep 3 en 5 wachten buiten het hek zodat er overzicht blijft.
  • Er is een aanvraag gedaan voor een extra ingang in het hek aan de stoepzijde bij de kleuteringang. Dit zal ook het brengen makkelijker maken.

Het plein voor de leerlingen van de groepen 4-6-7-8 is groot. Indien u het fijn vindt, bent u welkom op het plein te wachten vanaf 14.45.

 

Ook deze manier van ophalen zullen wij weer evalueren en aanpassen indien nodig.

Luizenzakken

In alle groepen worden de luizenzakken gebruikt. Elke nieuwe leerling krijgt van ons een luizenzak. Als na een aantal jaren de luizenzak versleten is, krijgt uw kind ook een nieuwe. Mocht het voorkomen dat een kind de luizenzak kapot heeft gemaakt door er bijvoorbeeld aan te hangen, vragen wij ouders een vervangende luizenzak te betalen. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor!

Mocht u onlangs een nieuwe luizenzak hebben aangeschaft op school, kunt u de kosten terugkrijgen op school.

 

Luizenzak Groen | bol.com

Juf Marit

Beste ouder(s) en of verzorger(s),

 

Het schooljaar is weer begonnen en dat betekent ook weer nieuwe gezichten in de school.

Mijn naam is Marit ten Veen. Van het noordelijke Steenwijk ben ik sinds kort verhuisd naar Noordwijk aan Zee. Vanaf dit jaar sta ik elke dag voor groep 7a. Als ik niet op school ben, kunnen jullie me vinden in de sportschool of lekker aan het strand. Mochten jullie vragen hebben, zoek me gerust op in lokaal 9 of op het schoolplein.

Tot snel!

 

Inline image

Corona

Eigenlijk willen we hier niet meer mee bzig zijn, maar Corona is toch echt nog niet weg. Deze week hadden wij de eerste besmette collega op school. Wij doen uiteraard ons best de betreffende leerkracht te vervangen. Dit lukt in veel gevallen wel. Mochten het meerdere leerkrachten tegelijk zijn, wordt het lastiger.

Wij zullen dan eerst de groep opdelen naar de andere groepen. Zij krijgen dan werk mee en kunnen deels met de groep meedoen. In uiterste gevallen kan het voorkomen dat leerlingen toch naar huis moeten, maar dat proberen wij echt te voorkomen.

 

In de school houden we ons natuurlijk aan de basisregels:

Basisadviezen tegen corona

Mocht uw kind positief getest zijn, laat u ons dat dan zo snel mogelijk weten?

 

Hopelijk blijft het aantal besmettingen ook in het najaar onder controle. Mocht het toenemen en wanneer wij maatregelen moeten treffen, wordt u hier uiteraard over geïnformeerd. Momenteel werken wij aan een draaiboek voor de verschillende scenario's. Dit draaiboek wordt besproken met de MR.

Prinsjesdag: gekke hoedjesdag

In de 3e week van september is het op dinsdag Prinsjesdag. Dit jaar op 20 september. Op deze dag vertellen we over Prinsjesdag en wat er op deze dag gebeurt. We zetten ook allemaal een gek hoedje op. En natuurlijk is het leuk als alle kinderen meedoen! Op 20 september dus een gek hoedje op naar school.

 

Hoed u (op prinsjesdag) – Tweetverhaal bij de foto; 21 september 2011 |  Verhaal140

Verwonder om de hoek

Ook dit schooljaar organiseert Verwonder om de hoek weer een mooi kennismakingsprogramma! In opdracht van Gemeente Leiden en naar het voorbeeld van Schoolsport071 start er vanaf half september een serie van 29 leuke cursussen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Voor € 25,- per cursus kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende activiteiten op het gebied van: Natuur, Dans, Muziek, Kunst en Techniek.

 

Informatie en aanmelden: https://verwonderomdehoek.nl/kennismaken/

 

Verwonder om de hoek - Verwonderpaspoort

CJG

Inline image

Inline image

Basisschool De Wereldwijzer-Antoinette Kleynstraat 6- 071-5314950